Egy egyszerű zuhanyzás vagy fürdés is nagy erőfeszítést jelenthet, ha valami miatt képtelenek vagyunk a helyzetváltoztatásra!
 
A balesetek legfőbb forrása az otthonunk!
 
Sokszor nehezen hihető, pedig a balesetek túlnyomó többsége valójában az otthonunkban történik. A háztartási balesetek első számú helyszíne a konyha, amelyet közvetlenül a fürdőszoba követ. Még egy teljesen egészséges ember számára is veszélyes lehet a vizes, csúszós padló, zuhanytálca vagy fürdőkád, nem beszélve egy nehezen mozgó páciensről.
 
A fürdőszoba lakásunk azon pontjai közé tartozik, amelyeket rendszeresen, naponta többször is használunk. A koordinációs zavarokkal küzdő emberek számára egy egyszerűnek tűnő fogmosás is rendkívül kockázatos lehet, hiszen az alapbetegség olyan tüneteket okozhat, amelyek még bonyolultabbá tehetik az adott tevékenység elvégzését.
 
Az alábbi írásban olyan termékeket igyekszünk bemutatni, amelyek a fizikai károsodások megelőzésén felül lehetővé teszik a korábban megszokott életszínvonal fenntartását is. Ebben nyújtanak segítséget a GyógyászatiShop.hu elsőrangú fürdőszobai eszközei, amelyek amennyire csak lehet, hozzájárulnak a mozgáskorlátozott páciens önállóságának megőrzéséhez.
 
A fürdőszobai segédeszközök sokfélesége
 
A gyógyászatban használatos fürdőszobai segédeszközök közül számtalan termék áll a rendelkezésünkre. Az állítható magasságú zuhanyzószékek, WC ülőkék, kapaszkodók, WC magasítók és fellépő zsámolyok mind a beteg függetlenségét és biztonságát szolgálják. Érdemes tájékozódnunk ezekről a termékekről, hiszen általuk megóvhatjuk gyenge fizikumú családtagunkat az esésektől. Lássunk néhány példát!
 



Zuhanyzószék

A zuhanyzószéket nemcsak egészségügyi intézményekben, hanem otthonunkban is könnyedén elhelyezhetjük a zuhanyfülkében, annak méreteit figyelembevéve. A székek anyaga általában vízálló összetételű. A lábak végén található gumivégek lehetővé teszik, hogy a szerkezet egyenetlen felszínen is stabilan álljon.
 
WC magasító
 
A WC magasítók a csészére való leülést és az onnan való felállást segítik elő. Egyes WC magasítók akár 15 centiméterrel is képesek megemelni a WC csésze magasságát, ami nagymértékben megkönnyítheti egy mozgáskorlátozott ember életét.
 
Fürdőszobai kapaszkodók
 
Végül, de nem utolsósorban a fürdőszobai kapaszkodók a páciens biztonságérzetét növelik. A csúszás- és rozsdamentes anyagból készült eszközök még a leginkább egyénre szabott igényeket is ki tudják elégíteni. Több ilyen típusú terméket le, fel, de akár oldalra is hajthatunk, hogy még kényelmesebb legyen a fürdőszoba használata.

Címkék: segédeszközök, fürdőszoba, reklám