Kerüljük el a kellemetlenségeket!

A költöztető szakmában dolgozó, professzionális szakemberek elárulták nekünk, ügyfeleik miről feledkeznek meg leggyakrabban. Tapasztalataik alapján általában a címváltoztatás elfelejtése áll a lista legelején. Egy költözéshez képest ugyan banális dolognak tűnhet, mégis temérdek kellemetlenség érhet bennünket miatta. Ugyanis nemcsak iratainkat kell megváltoztatnunk, de minden olyan intézmény felé is jeleznünk kell, hogy más címre költöztünk, amelyekkel kapcsolatban állunk. Éppen ezért érdemes listát készíteni a szükséges tennivalókról, még a költözés előtt, így (majdnem) biztos, hogy semmiről sem feledkezünk majd el.

Készítsünk listát!

A praktikusság érdekében többféle listát is írhatunk. Az első egy úgynevezett “személyes” lista. Erre kerülhet minden olyan ember, családtag, barát, akikkel szorosabb, gyakoribb kapcsolatban állunk és szeretnénk tudatni velük, hogy ezentúl hol vagyunk megtalálhatóak. Ez nem igényel túl nagy erőfeszítést, hiszen akár egy kör-e-mailt is szétküldhetünk. A következő lista lehet egy üzleti és hivatalos kapcsolatokat magába foglaló lista.

A munkáltatót viszonylag ritkán felejtik el az emberek értesíteni az új lakcímről, a bankot, a biztosító- vagy a hitelkártya-társaságot viszont már annál inkább. A harmadik pedig egy amolyan “praktikus lista”, ami főleg az otthonunkat érintő szolgáltatókat tartalmazza, úgymint a villany-, gáz-, víz-, internet- és telefonszolgáltató. Ha ezeket elkészítjük, aligha érnek majd minket váratlan meglepetések.

null

Legyen a költöztetés is problémamentes

Ha a költözés elvégzéséhez szakértő segítséget veszünk igénybe, nemcsak rengeteg ehhez hasonló hasznos tanácsot és tippet kaphatunk, de megkímélhetjük magunkat a temérdek stressztől és a fáradtságtól, a szerveznivalókról már nem is beszélve, mint például a behajtási engedélyek és a parkolás megszervezése.

A Visszuk.hu munkatársai elmondták nekünk, mi alapján válasszuk ki a legmegfelelőbb költöztető céget. A legfontosabb szempont a megbízhatóság és a precíz, alapos munkavégzés, de az előző ügyfelek visszajelzéseiből is rengeteg minden kiderülhet.

A honlapon kérhetünk személyre szabott árajánlatot is, ami akár már pár órán belül is megérkezhet. A költözés nem kell, hogy feszültségforrás legyen, hisz egy felkészült és tapasztalt költöztető csapat minden terhet levesz a vállunkról. Akkor miért ne költöznénk így?

Címkék: visszuk.hu, költöztetés, reklám