A cikkben ezeken a kérdéseken megyünk majd végig. Mindezen felül igyekszünk megmutatni néhány praktikus támpontot arra az esetre, hogyha fontolóra vennénk a betonvibrátor beszerzését.

A betonvibrátor működéséről és hasznosulásáról röviden, gyakorlati szemszögből

Abban segít, hogy a beton minőségét a lehető leginkább optimális mértékig tudjuk felhozni, méghozzá komolyabb fizikai megterhelést jelentő kézi döngölés nélkül. A betonvibrátor tehát a beton tömörítésének korszerű és roppant hatékony módja.

A hatásmechanizmusa mögött az a tényező rejlik, hogy a betonvibrátor használatán keresztül keltett vibrálás hatására a betonban maradó üregek és légzárványok eredményesen eltüntethetők. A folyamat hatása pedig úgy jelentkezik, hogy a beton egyenletes, egységes, buborékmentes felületet képez.

Ennek pedig döntő szerepe van abban, hogy az építéshez vagy felújítás céljából használt beton minél időtállóbb megoldást jelentsen.

Amire a betonvibrátor rendeltetésszerű használata közben erősen javasolt odafigyelni

Nyilván a kezelő dolga azt felmérni és kitapasztalni, hogyan tud a lehető leghatékonyabban dolgozni a betonvibrátorral. Amit előzetesen le tudunk szögezni, hogy a betonvibrátorral nagyon nem javasolt sietni.

Ugyanis a működésének a kulcsa úgymond a folyamatosságban és az egyenletes munkamenetben rejlik. Vagyis akkor lesz képes megfelelő mértékben tömöríteni magát a betont, ha nem siettetjük indokolatlanul, mondhatni hagyjuk szépen dolgozni.

Persze ezt a gyakorlatban sokszor nehéz betartani. Az embert sürgeti a munkavezetője, a megbízó, nem beszélve a határidőkről. Ettől függetlenül a betonvibrátor várható élettartamának sem tesz túlságosan jót, ha nagyon erőltetjük.

null

Mitől lesz manapság minőségi egy betonvibrátor?

Ami előre borítékolható, az a masszív, fokozott igénybevétel. Ennek megfelelően alapvető elvárás, hogy a betonvibrátor műanyag háza legyen mindenképp erős és ütésálló. Csakis így fogja bírni a rá váró strapát.

Az sem egy lényegtelen szempont, hogy a tengely és fej legyen cserélhető. Menet közben ugyanis számítani lehet rá, hogy az egyes alkatrészek kopni fognak az igénybevétel miatt. Így a cserélhetőség lényeges eleme lehet a hosszú távú használatnak.

Szintén joggal mondhatjuk elvárásnak egy tényleg minőséget képviselő betonvibrátorral szemben azt, hogy legyen ellátva masszív kapcsolóval, illetve törésgátlóval védett kábellel. Hogyha ezenfelül a készülék még alacsony önsúllyal is bír, akkor a kezelőjének sem lesz annyira nehéz dolga munka közben.

Címkék: állványbázis, reklám