A Megyei Jogú Városok Szövetségének vezetősége szombaton tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel és a kormány több tagjával a koronavírus-járvány gazdasági hatásairól, a válságkezelés lehetőségeiről, eszközeiről. Az eseményről szóló közleményében Szita Károly arról tájékoztatott, hogy az MJVSZ támogatja a kormány újabb gazdaságvédelmi intézkedéseit.

"A kormány és az önkormányzatok közös felelőssége, hogy erős legyen a gazdaság, erősek legyenek a családok, s hogy minél kevesebben betegedjenek meg a koronavírus-járvány következtében" - fogalmazott Szita Károly, hangsúlyozva, hogy "ezért azonban közösen kell tenni".

A kis- és középvállalkozások megsegítése egyszerre szolgálja a munkahelyek megtartását, újabbak teremtését, a gazdaság megerősítését és az emberek védelmét - értékelt az MJVSZ elnöke.

A bejelentés volt a téma kedd este a Hír TV Magyarország Élőben Extra című műsorában is. Szita Károly akkor úgy fogalmazott, hogy az intézkedés főként a nagyobb városokat érinti, mintegy 200 milliárd forintról van szó.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke szerint ugyanakkor az a legfontosabb, hogy a bajban összefogjanak a városvezetők, így is segítve azt, hogy az emberek megtarthassák a munkájukat.

Szita Károly hozzátette: bízik benne, hogy 2021-ben mindenki számára jobban alakul majd.

Címkék: hír tv, mjvsz, szita károly, politika