Építeni, fejleszteni, közösséget támogatni csak békében lehet, ezért nem mindegy, hogy békétlenséget szító vagy a béke pártján álló vezetőket választanak az emberek - hangoztatta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Mohácson.

Soltész Miklós egy nemrégiben kormányzati segítséggel felújított templom átadóünnepségén úgy fogalmazott: június 9-e "óriási nagy választópont lesz életünkben", mert akkor "döntünk a békességről", és "nagyon nem mindegy, hogy azokat támogatjuk-e, akik békétlenséget szítanak, akik háború oldalán vannak, (...) avagy azokat, akik bizonyítottak, (...) tettek az országért, a nemzetért, a nemzeti közösségeinkért".

Az államtitkár úgy vélekedett: amennyiben Magyarországon békesség van a nemzetiségek között, akkor a magyar nemzet békességben tud élni a többi nemzettel, sőt, a közöttük lévő kapcsolatok is erősödnek.

fotó: MTI/Lakatos Péter
fotó: MTI/Lakatos Péter

Kitért rá: szintén a kormány támogatásával különböző felekezetekhez tartozó egyházi iskolák, óvodák újultak meg és épültek, parókiák, közösségi házak lettek korszerűbbek, a nemzetiségek segítése pedig a jövőben is folytatódik. Hét-hét programot, illetve fejlesztést valósíthat meg a helyi szerb és a horvát, nyolcat pedig a német közösség - közölte.

Címkék: egyház, béke, templom, fejleszt, politika, kultúra, kék hírek