A bennmaradásért nagy harcot vívó Kometa Kaposvári KK a közvetlen rivális Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétet fogadta a play-out negyedik fordulójában - írja a bb1.hu Koprivica kettesével indult a mérkőzés, de fordított a KTE. Halmai-triplával vette vissza a vezetést a házigazda, a fordulásból azonban Bogues is remekül célzott kintről (8-9). Ugyanő egy középtávolit is helyre tett, Dramicsanin büntetőivel pedig nőtt a különbség. Hét kaposvári pont érkezett KTE-válasz nélkül, de fordulatból továbbra sem volt hiány: Karahodzsics két akciójával pillanatok alatt a vendégeknél volt az előny (15-17). Szőke-tripla a gyűrűben, a Kaposvár pedig újra vezetett, de a negyedből hátralevő fél percben négy pont érkezett a Kecskeméttől, így a vendégeknél volt a fór (18-19).

Gyorsan fordított a KKK, amely nagy lendülettel jött ki a második negyedre: Eaddy három, Szőke egy triplát dobott, Paár is betalált közelről kétszer, majd kicsivel később egy távolit is eleresztett, szintén sikerrel – állva hagyta a hat ponttal szerénykedő vendégeket a hét perc alatt 21 egységet jegyző házigazda (39-25). Wittmann triplájára Halmai felelt kintről, Sinik távoliját pedig Eaddy nullázta le – a félidei hajrá már egál küzdelmet hozott, az utolsó szó azonban Filipovityé volt, aki triplával zárta le ezt az etapot (50-34).

A harmadik negyed első fele is kiegyenlített játékot hozott, gyakorlatilag felváltva estek a kosarak, így nem változott a különbség. Több rontott dobás érkezett mindkét oldalról, a büntetők sem ültek igazán. Eaddy dobott egy hármast, Bogues lemásolta, majd ismét Eaddy talált be kintről – lassan, de nőtt a hazai fór, így 27 perc játék után már a húszhoz volt közelebb a különbség (65-46). Eaddy elkapta a fonalat, ismét egy hármasa kötött ki a gyűrűben, s újfent csatlakozott hozzá Szőke is, amivel meg is lett a húsz pontos különbség – Jackson még rátett kettőt (70-48). Maradt a közte 22 a negyed végéig (74-52).

Nagyobb tempót diktált az utolsó negyed elején a KTE, azonban a hazai előny szinte behozhatatlannak tűnt. A játékrész közepéhez érve Boguesék már 13 pontot szorgoskodtak össze, szemben a kaposvári öt egységgel (79-65). További öt pont érkezett több elrontott dobás mellett, kivétel nélkül kecskeméti büntető talált utat a gyűrűbe, így két és fél perccel a vége előtt tízen belülre jöttek a vendégek (79-70). Akcióból a Kecskemétnek sem ment, Wittmann viszont egy technikai után ismét faragott egy pontot a hátrányukból, majd Bogues dobta be mindkét büntetőjét (79-73). Halmai csak az egyik dobását értékesítette a vonalról, hat perces hazai pontcsendet megtörve ezzel. Közelebb viszont már nem tudott férkőzni a KTE, így a negyedik negyedbeli „lefagyás” is belefért a Kaposvárnak: 83-76-ra megnyerte a kiesési rangadót.

Videón a teljes mérkőzés!

Kometa Kaposvári KK – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 83-76 (18-19, 32-15, 24-18, 9-24)
Alsóházi rájátszás, 4. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Fodor Attila, Lengyel Ádám József (Fekete László)

Kaposvár: Eaddy 22/18, Halmai 9/6, Filipovity 7/3, Jackson Jr. 18/3, Koprivica 8. Csere: Szőke B. 11/9, Paár 8/3.

Kecskemét: Wittmann 4/3, Sinik 10/6, Ivkovic 5, Lukovics 9/3, Karahodzsics 10. Csere: Bogues Jr. 34/9, Dramicsanin 4, Tóth B. -, Kucsera -.

Címkék: kometa kaposvári kk, kecskemét, kosárlabda, sport