null

Már elkezdődött a Szabó Fogaskerékgyártó Kft. új csarnokának építése. A mai ünnepségen Kaposvár polgármestere, Szita Károly azt mondta: a város újraiparosítási törekvéseivel párhuzamosan fontos, hogy a helyi vállalkozások is fejlesszenek és új beruházásokat, új munkahelyeket hozzanak létre. 

- Nagyon fontos, hogy világcégek jönnek hozzánk. Az év végén adja át gyártócsarnokát egy kínai cég, amely Európa legnagyobb logisztikai központját építi. A keleti ipari parkunkban  a világ második legnagyobb üveggyára, Sisecam épít. De annál nagyobb boldogság nincs, amikor a kaposvári vállalkozások döntenek úgy, hogy mennek előre - tette hozzá Szita Károly.

Hasonló gondolatokat fogalmazott meg a térség országgyűlési képviselője is.

- A Szabó Fogaskerékgyártó Kft. jó példája annak, hogy hova juthatunk ha kitartóak, szorgalmasak és tehetségesek vagyunk. Ha hiszünk magunkban és abban amit csinálunk - mondta beszédében Gelencsér Attila.

- Az 1976-ban alapított Szabó Fogaskerékgyártó Kft. történelmi jelentőségű beruházására készül - emelte ki beszédében a cég ügyvezetője. Szabó Krisztián elmondta: 5 ezer négyzetméteren több mint 2 milliárd forintból fejlesztenek, amiből 1 milliárd forintot pályázati támogatásból finanszíroznak. 

Ezen kívül új gépeket is vásárolnának és új területekre is szállítanának. A beruházás várhatóan őszre készül el. Novemberben pedig már szeretnének átköltözni a mostani telephelyükről. 

Címkék: szabó fogaskerékgyártó, beruházás, kaposvár, gazdaság