A Kossuth tér nemcsak egy köztér a kaposváriak számára. Tíz esztendővel ezelőtti átépítése azt szimbolizálja, hogy ha a kaposváriak valamilyen célt tűznek ki maguk elé, akkor azt meg is valósítják – mondta Szita Károly polgármester a Miénk a Város fesztivál megnyitóján, pénteken délután.

- 2003-ban közösen úgy döntöttünk, hogy kizárjuk a forgalmat a belvárosból és kibővítjük a sétáló övezetet, megszépítjük központi terünket. Egy élhetőbb, szebb Kaposvár mellett tettük le voksunkat. Emlékszem, amikor itt még autók jártak, parkoltak. Motorzúgástól volt hangos ez a hely. Ma pedig gyerekzsivajtól, baráti beszélgetésektől, vízcsobogástól, vidámságtól, ünnepléstől. Hiszem, hogy ma is egyetértünk abban, megérte változtatni – mondta a polgármester.


Kattintson a galériánkért!Kattintson a galériánkért!Kattintson a galériánkért!Kattintson a galériánkért!Kattintson a galériánkért!
Kattintson a galériánkért!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!



A Kossuth téri színpadon a következő két napban város legjobb zenekarai lépnek fel. Koncertet adnak a testvérvárosi együttesek, a Vaskarika Együttes és táncházra várja az érdeklődőket a Juhos. Vasárnap a Roppantós fellépése után a Strawberry Jam Band ad koncertet, majd 20 órakor kezdődik a Magna Cum Laude koncert.  A három napos fesztivált tűzijáték zárja.

Ha a részletes program érdekelné, akkor kattintson ide!

Címkék: miénk, újra, város, 2013, kis szines