Schmall Rafael néhány fotója több tudományos magazinban is megjelent.

villám

A 24 éves kertészmérnöknek tanuló egyetemista akkor indul fotós turnéra, amikor mások bemenekülnek a villámok elől. Főként éjszaka. Azt mondja: nem fél, hajtja a vágy, hogy például egy balatoni viharra kattinthasson, vagy egy tornádót kapjon el.

villám

Ha villámlik, irány a mező, ha pedig már nagyon közel a villám legtöbbször leguggol. Villámok tucatjait örökítette meg képein.

 

villám

villám

Legutóbb az Atlantis ürrrepülő július 8-ai indításáról készített fotókat. Eközben egy egyedülálló légköroptikai jelenséget is rögzített.

Atlantisz

Az Atlantisz Glória című kép amerikai űrhajós oldalakra is felkerült, sőt a nap képe lett egy optikai jelenségeket bemutató oldalon. Az Origo.hu-n azt írták  színes fénygyűrűkről egy szemfüles magyar megfigyelő képernyőfelvételt készített. Ő volt Schmall Rafael.  
A teljes cikket itt olvashatják:

Rafaelnek másik hobbija is van. Saját meteorológiai állomással rendelkezik. a kis szerkezet 4 éve rögzíti és jelzi az adatokat. A kukoricát termesztő szomszédnak is gyakran küld adatokat. Most kérésre Kaposfőn egy meteorológiai adatokkal teli weboldalt is szerkeszt majd. A Rafal által rögzített adatokat így bárhol a világon el lehet majd érni. Tervei között pedig néhány Égfigyelő IP kamera is szerepel.

villám

villám

 

További képek Schmall Rafael fotóalbumában:

Nézze meg  a villámvadász fotósról készült videónkat is!

 

 

Címkék: rafael, Schmall, villám, vadász, fotó, kis szines