null

A Siófoki Járási Ügyészség nagyobb értékre folytatólagosan elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt gyorsított eljárásban, az őrizetbe vétele alatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó siófoki férfival szemben, aki egy nap alatt háromszor tört be ugyanabba a siófoki ingatlanba, miközben élettársa figyeléssel segítette a bűncselekmény elkövetését.

A vádirat lényege szerint a férfi 2024 áprilisának elején kezdte a betörés-sorozatot, ekkor a kerítésen átmászva bement arra a siófoki ingatlanra, ahol korábban dolgozott, és a helyismeretét kihasználva egy kapálógépet vett magához.

Később a vádlott már élettársával kiegészülve ment el lopni egy másik siófoki családi házhoz. A férfi itt is a kerítésen keresztül jutott be az udvarra, ahonnan először egy fűkaszát lopott el, miközben élettársa az utcán figyelte, hogy a bűncselekmény elkövetését senki ne zavarja meg. A páros egy órával később ismételten visszament a helyszínre, ekkor a vádlott a garázsból négy festményt hozott el, míg a harmadik alkalommal – amikor már csak a férfi vett részt az elkövetésben – egy 400.000,-Ft értékű motorfűrészt tulajdonított el jogtalanul, így összesen 550.000,-Ft kárt okozott a sértettnek.

A siófoki nyomozók azonban gyorsan azonosították a vádlottakat, mivel a férfi az elsőként eltulajdonított fűkaszát egy olyan személynek akarta értékesíteni, aki abban rögtön felismerte a sértett szerszámát.

A Siófoki Járási Ügyészség az őrizetben lévő férfit és a szabadlábon védekező élettársát gyorsított eljárásban állította a Siófoki Járásbíróság elé. A bíróság a párost az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és a férfit 1 év 2 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre, míg a nőt közérdekű munka büntetésre ítélte.

Címkék: vádemelés, betörés, siófok, kék hírek