A következő napokban folytatódik a meleg nyári idő, legfeljebb néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. A légkörben még marad vissza nedvesség, így a napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a felhőzet és szórványosan bárhol előfordulhat zápor, zivatar. Az esetleges csapadékgócok azonban már csak kis területeket érintenek, így sok hely szárazon marad. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Szerda: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

null

Csütörtök: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

null

Péntek: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 11-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig marad a változékony, nyárias idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy vármegye, kaposvár, időjárás