Megjelent a Magyar Közlönyben a középiskolások jogosítványszerzéséhez szükséges elméleti tananyag, valamint a járműkezelési és -üzemeltetési ismeretek ingyenes megszervezéséhez kapcsolódó jogszabálymódosítás - írja az Index. A képzések szeptembertől indulnak majd.

"Az őszi iskolai félévtől kezdődően – összhangban Tuzson Bence igazságügyi miniszter korábbi bejelentésével – valóban a középiskolákban is oktathatják majd a kresz-t, valamint a járműkezelési és -üzemeltetési ismereteket. Továbbá a középiskolák az elméleti vizsgáztatást is lebonyolíthatják, a közlekedési hatóság engedélye nélkül" - áll a Magyar Közlöny szövegében.

A törvénymódosításban foglaltak szerint így a középiskolás járművezetőknek a középiskola állítja ki a vizsga sikeres teljesítését igazoló tanúsítványt. A sikeres vizsga után a középiskolának át kell adnia a tanuló adatait a vizsgaközpont részére, hogy az ki tudja állítani az engedélyeket. 

A sikeres forgalmi vizsga eléréséhez szükséges gyakorlati órákat a Magyar Honvédség is nyújthatja a honvédség és a középiskola együttműködési megállapodása alapján. 

Címkék: egészségügyi, kresz, vizsga, középiskola, kis szines