"184 internet alapú, éjjel is látó kamera vigyáz hamarosan a kaposváriakra. Cél, hogy a bűncselekmények száma rövid időn belül csökkenjen, majd meg is szűnjenek a rendbontások, s ezáltal Kaposvár a legbiztonságosabb várossá váljon" - mondta szerdai sajtótájékoztatóján az első eredmények kapcsán Szita Károly polgármester a megyei kapitányság kameraszobájában.

"Az elmúlt két hónapban, mióta felszerelték a kamerákat 40%-kal csökkent a közterületi bűncselekmények száma Kaposváron, az előző év hasonló időszakához képest" - ismertette az adatokat a megyei rendőrfőkapitány.

Piros Attila hozzátette, a kamerák segítségével felszámoltak már például egy lakásbetörő csoportot és több elkövetőt is elfogtak annak köszönhetően, hogy a kamerák segítségével lépésről lépésre nyomon követhetőek voltak a bűnözők. A kapitány elmondása szerint egy kamera öt rendőrnek felel meg.

A kedvező tapasztalatok miatt Kaposvár az eredetileg tervezettnél is többet, 210 millió forintot fordít a kamerarendszer teljes kiépítésére.

Címkék: kamera, eredmények, rendszer, kék hírek