A siófoki rendőrök vasárnap este kilenc óra körül Siófokon ellenőriztek egy három fős társaságot - tájékoztatta szerkesztőségünket a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata. Az egyenruhások a fiatalembereket felszólították, hogy igazolják magukat, azonban ennek a kérésnek egyikőjük nem tudott eleget tenni, mivel semmilyen személyes okmány nem volt nála.

A személyazonosságát igazolni nem tudó T. Olivér lába előtt két doboz konzerv volt, továbbá egy közeli platán fa tövében a rendőrök találtak még négy darab pástétomot. T. Olivér elismerte a helyszínen, hogy a konzerveket és a pástétomokat ő tulajdonította el egy helyi áruházból, ezért két társa - akik igazolni tudták magukat - távozhattak a helyszínről.



A 19 éves gamászapusztai T. Olivért a rendőrök elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra. A fiatalember azonosítása és az ellene indított szabálysértési eljárás során kiderült, hogy - lopás vétség és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - a Kaposvári Törvényszék január 21-i hatállyal elfogatóparancsot bocsátott ki ellene, mivel nem kezdte meg letöltendő börtönbüntetését. Az egyenruhások a fiatalembert a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

Címkék: börötn, köröz, lop, tolvaj, Balaton, Siófok, kék hírek