Halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 59 éves érdi nő ellen a kaposvári ügyészség.

Ahogy arról korábban a KaposPont beszámolt: a vádlott tavaly július elsején éjjel 1 óra előtt az általa vezetett Ford Transit típusú gépjárművével az M7-es  autópálya jobb pályatestének 105-ös km szelvényében úgy közlekedett a megengedett sebességet túllépve Budapest felől Nagykanizsa irányába, hogy eközben jelentős mértékű figyelmetlensége miatt nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladó román állampolgár által vezetett Volkswagen Transporter típusú kisbusz mögött. Ezért a két gépjármű összeütközött. Mindkét kocsi megpördült a hossztengelye körül, majd kerekein, a leálló sávban állapodott meg. A helyszínen két román gyermek életét vesztette.

A magyar autóban utazók közül a gépjárművezető, valamint két utasa súlyos sérüléseket szenvedett, míg a harmadik utas sérülései 8 napon belül gyógyultak. A román kocsi utasai közül négy ember sérülése súlyos volt, míg a járművezető és egy utas sérülése 8 napon belül gyógyult. Az ügyészség a vádlottal szemben fogházbüntetésre és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

A helyszínen akkor készült videó!

 

Címkék: M7-es, román, Érd, autópálya, baleset, kék hírek