A balesetről hajnalban, 1 óra 27 perckor kaptak riasztást a tűzoltók. Az M7-es autópálya Siófok Centrum - Szekszárd csomópont szakaszán ütközött össze két kisbusz.

Egy román rendszámú kisbusz közlekedett a külső forgalmi sávban, amikor utolérte egy magyar kisbusz, és hátulról nagy erővel neki ütközött. A két járműben - amelyek az ütközés következtében megpördültek és a szalagkorlátnak csapódtak - összesen 12 személy utazott, közülük két román állampolgárságú kisgyerek a helyszínen életét vesztette - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata.

Ketten életüket vesztették a balesetben, kilenc utas súlyosan sérült, egy fő pedig könnyebben.

A sérülteket a mentők a siófoki, a veszprémi, a kaposvári valamint a székesfehérvári kórházba szállították.

A kaposvári kórház ügyeletes főorvosa, Győrfy Károly annyit közölt, hogy három sérültet hoztak a kórházba, az ellátásuk folyamatban van. A sérültek állapotáról nem adhat tájékoztatást.

A helyszínre a siófoki tűzoltók vonultak, akik négy főt élve, egy főt pedig holtan szabadítottak ki feszítővágóval. A helyszínelés idejére teljes útzár volt érvényben a Kanizsa felé vezető szakaszon, melyet 5 óra 30 perckor oldottak fel - tájékoztatott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

A siófoki kórház vezető ügyeletes főorvosának tájékoztatása szerint hozzájuk két súlyos sérültet, egy 37 éves román állampolgárságú férfit és egy feltehetően szintén román állampolgárságú nőt vittek a mentők. A férfit vasárnap délelőtt műtétre készítették elő, nyílt lábszártörése van és hasi zúzódásokat is szenvedett. A nő állapota stabil, lapocka- és koponyasérülést szenvedett, de esetében műtétre nincs szükség - mondta a főorvos.

A székesfehérvári kórházba ugyancsak két sérültet szállítottak a mentők, állapotuk kielégítő - közölte az intézmény ügyeletvezetője.

Jéhn Ákos elmondta: egy fiatalkorú és egy felnőtt sérültet szállítottak hozzájuk, mindkettejüket a traumatológián ápolják. Műtéti beavatkozásra egyikük esetében sem volt szükség, megfigyelés alatt tartják őket.

A veszprémi Csolnoky Ferenc kórházban mindössze annyit közöltek, a hozzájuk vitt sérültek jól vannak - írja az MTI.

Nézze meg videónkat!

 

Címkék: halottak, súlyos sérült, Siófok, rendőrség, baleset, kék hírek