Nézze meg Szita Károly polgármester sajtótájékoztatójának egy részletét!

A városnak nem sikerült feldolgoznia a brutálisan meggyilkolt Szita Bence halálát, ki kell beszélni a történteket – ezzel indokolta Szita Károly, Kaposvár polgármestere, hogy kedden az Együd Kulturális Központban beszélgetésre hívja a kaposváriakat.

- Szita Bence halálát követően rengetegen kerestek telefonon és személyesen, annyian, mint eddig semelyik más témában – kezdte csütörtöki, rendkívüli sajtótájékoztatóját Szita Károly. Mint mondta, a városnak – és neki sem – sikerült túltennie magát a történteken, ezért legalább beszélni kellene róla és a további tennivalókról, nem szabad a szőnyeg alá söpörni a problémát.

 

 

Szita Károly polgármester szerint az életnél nagyobb érték nincsen. Erre akkor döbbenünk rá újra és újra, amikor megtörténik egy tragédia, amikor azzal szembesülünk, hogy egy ártatlan gyermek életét kioltják.

Van, aki a halálbüntetés mellett érvel, mások a gyermekgyilkosságok esetében a bírói mérlegelést mellőző, tényleges életfogytig tartó büntetést sürgetik. Abban pedig szinte mindenki egyetért, hogy a társadalom igazságérzete és a kiszabott büntetések között komoly szakadék húzódik, vagyis az emberek nem érzik azt, hogy megvédené őket és családjukat a jog.

A polgármester azt szeretné, ha  a városlakók megosztanák vele gondolataikat. Kíváncsi a véleményükre, ezért hívja őket beszélgetésre november 27-én este 18 órakor.

Szita Károly szerint egy társadalomnak jogos igénye, hogy biztonságban érezhesse magát, így az is, hogy az igazságszolgáltatás méltó büntetést szabjon ki azokra, akik elvették tőlünk a legfontosabbat. A polgármester hozzátette: felelősséggel tartozunk egymásért, s együttesen kell tenni azért, hogy a jövőben ne történjen, ne történhessen gyermekgyilkosság Magyarországon.

A városvezető ezért mindenkit vár, aki beszélni szeretne a szörnyű esetről, november 27-én, kedden 18 órára, az Együd Árpád Kulturális Központba.

Olvassa el korábbi cikkeinket a témában!

Címkék: meggyilkolt, Bence, brutális, beszélgetés, fiú, Szita, kék hírek