A fesztiválra kitelepült kereskedőknek tájékoztatást nyújtottak a szabályok könnyebb betarthatósága érdekében, felhívták a figyelmet a gyakrabban előforduló hibákra. A vizsgálatok nyugtaadás, foglalkoztatotti ellenőrzések, jövedéki termékek értékesítésére irányultak.  

Májusban – a folyamatos revizori jelenlét és figyelemfelhívások ellenére -  a revizorok mégis számos hiányossággal találkoztak. 117 ellenőrzés irányult nyugtaadásra, mely során 23 esetben tártak fel hiányosságot, a foglalkoztatottak szabályszerűségének vizsgálatára 70 alkalommal került sor, melyből 10 vizsgálat megállapítással zárult. Az elkövetett mulasztásokért 4.300 e Ft bírság kiszabására és egy üzlet bezárásra kerül sor.

A szakterületek közötti folyamatos kapcsolattartás és gyors információcsere hatására a vámszakmai területhez 10:00 órakor érkező bejelentés alapján az adószakmai revizorok 10:23 perckor már a nyugtaadás elmulasztását, és a három bejelentetlen alkalmazott foglalkoztatását foglalták jegyzőkönyvbe a Festők Városa Rendezvényen. A nyilvántartások alapján őket a bemutatkozás után mintegy két órával jelentették be. A jegyzőkönyvezetés alatt a vámszakterület jövedéki részlege az italkészletet vonta ellenőrzés alá.

Májusban az Off Road fesztiválon, a benzingőz és a dagonyázás mellett a NAV munkatársai is jelen voltak. A dagonyázás ugyan elmaradt, de nyugtaadás elmulasztása így is rögzítésre került, továbbá 4 munkavállaló nem tudta megnevezni a munkáltatóját, így nem lehetett megállapítani a foglalkoztató személyét, mivel az érintettek megbízójuktól nyugtatömböt sem kaptak. A munkavállalók diákok voltak, akiket egy iskolaszövetkezet közvetített ki, ezért a szövetkezetnél a rendelkezésre álló iratok alapján a foglalkoztató kilétére is fény derült - közölte a A NAV Somogy Megyei Adóigazgatósága a KaposPonttal.

Címkék: Festők, májusban, városa, vásár, rendezvény, kék hírek