Hajdu István, a bíróság elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a bíróság egy hónapra rendelte el a több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsított 36 éves mozsgói férfi előzetes letartóztatását.Az indoklás szerint esetében fennáll a szökés vagy elrejtőzés, a tanúk befolyásolásának, tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésének veszélye, miként a bűnismétlésé is.

A gyanúsított ügyvédje azt mondta: védence elismeri bűnösségét, a végzés ellen nem fellebbeztek. A 36 éves P. Márió mozsgói házában már többször volt házkutatás, de a nyomozók semmit sem tudtak rábizonyítani. Fegyverviselési engedélye nem volt, mert elvették tőle.

A 36 éves, mozsgói P. Máriót több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják. P. Márió ügyvédje a távirati irodának elmondta: ügyfele nem tett vallomást a rendőrségen, de elismerte bűnösségét. Előzetes letartóztatásba helyezése ellen nem fellebbeztek.A Bama.hu úgy tudja: a gyanúsított orvvadászként, áldozata, a 44 éves B. László pedig természetvédőként volt ismert, emellett természetfotós és nagy horgász hírében állt. Társával, a vadőrként dolgozó 22 éves L. Lászlóval éppen azért tartott pénteken az erdőbe, mert korábban orvvadászok garázdálkodtak a területen, és szeretett volna a leleplezésükben segíteni. A két szigetvári férfi lövéseket hallott, majd egy elejtett szarvas tetemére bukkant. Ezután az orvvadász felkutatására indultak.

Az áldozatok terepjárója a főúttól ötven méterre állt meg, s amikor kiszálltak, rögtön tüzelt a rapsic.Az internetes portál értesülése szerint P. Márió brutális módon végezhetett B. Lászlóval: a férfi a mellkaslövés után nem halt meg azonnal, még telefonálni is próbált. Amikor az orvvadász ezt meglátta, átvágta a torkát. A tüdőlövést szenvedett L. Lászlónak viszont sikerült elmenekülnie, végül ő értesítette a rendőröket. A gyilkost az autójával együtt a szomszéd faluban, Szulimánban találták meg a nyomozók. A súlyosan sérült L. Lászlóért mentőhelikopter érkezett, amely a pécsi kórházba vitte, ahol azonnal megoperálták. Orvosai szerint állapota stabil, de továbbra is súlyos.

P. Máriót a tettéért akár tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon hétfőn sajtótájékoztatón számolnak be az ügy részleteiről, a nyomozás állásáról - írja az MTI.

Forrás: MTI, Bama.hu

Nézze meg pénteki cikkünket az esetről!

Címkék: bűncslekmény, lövöldözés, baranya, előzetes, vadász, kék hírek