A Somogy Megyei Főügyészség közleménye szerint, csütörtökön hallgatják ki a főtitkárt. Az ügyben melyről későbbre ígért tájékoztatást a megyei főügyészség, idáig négy embert hallgattak ki.

Szima ellen júniusban rendelt el nyomozást a Kaposvári Nyomozó Ügyészség, hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények elkövetésének gyanújával, konkrét adatok alapján.

Akkor a szekszárdi rendőrségen hallgatták ki gyanúsítottként a kaposvári nyomozóügyészek Szimát, és lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el ellene.

Az ügyészség sajtóközleménye az alábbiakat tartalmazza:

A Kaposvári Nyomozó Ügyészség 2011. június 2-án konkrét adatokkal alátámasztott feljelentés alapján hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt rendelt el nyomozást a TMRSZ működése során elkövetett cselekmények miatt ismeretlen tettes ellen. Még ugyan ezen a napon őrizetbe vette Szima Juditot, a TRMSZ főtitkárát, akivel szemben a Kaposvári Városi Bíróság nyomozási bírája a 2011. június 6-án tartott ülésen lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el Létavértesre. Szima Judittal szemben az alábbi bűncselekmények megalapozott gyanújának közlésére került sor.

2011. június 3-án:
-  jelentős értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette;
- jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette;
2011. szeptember 19-én:
- munkáltatással összefüggésben elkövetett, az adóbevételt nagyobb mértékben csökkentő adócsalás bűntette;
2011. szeptember 24-én:
- a sikkasztás bűntette vonatkozásában a gyanúsítást módosította jelentős értékre, folytatólagosan, üzletszerűen és részben bűnszövetségben elkövetettre;
- ezen túlmenően többrendbeli adóbevételt nagyobb mértékben csökkentő adócsalás bűntette;
- jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette;
- Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésének bűntette.

A bűnügyben Szima Juditon kívül eddig három embert hallgattak ki gyanúsítottként. Csütörtökön a Kaposvári Nyomozó Ügyészség Szima Judit őrizetbe vételét rendelte el, mert a vele szemben elrendelt lakhelyelhagyási tilalmat megszegte, bizonyítási eszközt hamisított, ezen túlmenően megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén további tanúk befolyásolásával, illetve tárgyi bizonyítási eszközök, okiratok megsemmisítésével, meghamisításával meghiúsítaná, megnehezítené a bizonyítást. A nyomozás több szálon, más bűncselekmények gyanúja miatt, több szakértő bevonásával tovább folytatódik. A Kaposvári Nyomozó Ügyészség kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Információk szerint Szima Juditot csütörtökön este 1 és 2 óra között a belgyógyászati osztályra szállították mellkas-, kéz- és bordatörés gyanújával. A diagnózis szerint trauma érte és jelenleg is a kórházban ápolják. Úgy tudjuk, lehetséges, hogy fizikai bántalmazás érte Szimát. Információink szerint a főtitkár nyáron pszichológiai kezelésen vett részt a kaposvári kórházban.

Címkék: Szima Judit, előzetes, szakszervezet, nyomozás, ügyészség, kék hírek