Jelentős átrendeződés Európa légkörében a következő időszakban sem várható, így folytatódik a tavasz a télben. Többnyire csapadékmentes, eseménytelen idő várható. Az éjszakai ködfoltok feloszlása után több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, ezeken a tájakon továbbra is 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Kisebb körzetekben, ahol tartósabban megmarad a köd, ott néhány fokkal gyengébb lesz a nappali felmelegedés. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Csütörtök: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, néhol azonban tartósan ködös, borongós időszakok is lehetnek. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 10-13 fok között alakulnak, de a ködös tájakon ennél több fokkal hűvösebb lesz. Késő estére 5-7 fok közé hűl a levegő. 

Péntek:  változóan felhős, napos idő várható, néhol azonban tartósan ködös időszakok is lehetnek. A délnyugati szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 10-13 fok között alakulnak, de a ködös tájakon ennél hűvösebb lesz. 

Szombat: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, kisebb körzetekben azonban tartósan ködös időszakok is lehetnek. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek általában 10-13 fok között alakulnak, de a ködös tájakon ennél hűvösebb lesz. 

Távolabbi kilátások: az év utolsó napján is marad az eseménytelen, enyhe idő. Újév hétfőn egy ciklon hatására egyre többfelé várható eső, zápor, de csak néhány fokkal esik vissza a hőmérséklet. A jövő hét további részében változékony, de továbbra is enyhe idő valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás