Melegfront közelíti meg hazánkat, de jelentős hőmérséklet változás vagy csapadék nem valószínű Somogyban. A nappali hőmérsékletek nagyjából az átlagosnak megfelelően alakulnak.

Hétfőn és kedden ismét változékony idő várható, szórványosan  kisebb esők, záporok is előfordulhatnak. Délnyugati áramlással enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, így emelkedik a hőmérséklet, hétfőn már 10 fok feletti értékek is előfordulhatnak. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Vasárnap: napközben fokozatosan növekszik a felhőzet, emellett azonban kevés napsütés is lehet. Néhol előfordulhat zápor. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 5-8 fok között alakulnak. Késő estére 4-6 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: gyakran lesz  felhős az ég, kevés napsütés azonban előfordulhat. Elszórtan valószínű eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. 

Kedd: többnyire erősen felhős lesz az ég és szórványosan eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: az átmeneti kisebb enyhülés után a jövő hét közepétől újabb lehűlés várható. Komolyabb csapadék nem valószínű, de időnként kisebb eső, esetleg havas eső előfordulhat. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár