A hét első napjaiban nem várható jelentős változás, folytatódik az eseménytelen, csendes idő. A napsütés mellett időnként erősebben megnövekedhet a felhőzet, csapadék azonban nem valószínű.

Éjszakánként a derült, szélvédett helyeken köd képződik és általában 8-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek pedig több fokkal az átlagos felett, többnyire 20-22 fok között alakulnak. Ennél hűvösebb a tartósan rétegfelhős, ködfelhős tájakon lehet.

Szerdán fordulhat majd változékonyabbra az idő, ekkor egy újabb csapadékzóna vonul át felettünk. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: változóan fátyolfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. A késő esti órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak. 

Szerda: gyakran lesz erősen felhős az ég, emellett azonban rövid napos időszakok is lehetnek. Átmenetileg egyre többfelé várható eső, zápor. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: csütörtökre megszűnik a csapadék, majd pénteken már ismét nedvesebb levegő alakítja időjárásunkat, többfelé várható eső, zápor. A hétvégére már valószínűleg csökken a csapadékhajlam. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, somogy megye, időjárás