Keddig anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változást okozó frontok egyelőre elkerülik térségünket. Eseménytelen, többnyire napos, száraz idő várható, legfeljebb kevés fátyolfelhőzet jelenhet meg az égen. Közben ismét délire fordul az áramlás amellyel újabb adag meleg levegő érkezik fölénk. A kedd lesz a hét legmelegebb napja, ekkor már nem egy helyen 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

További felmelegedés azonban már nem várható, szerdára ugyanis megérkezik a fölénk a soron következő hidegfront. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. Késő estére 17-19 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. A délnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek többnyire 25-27 fok között alakulnak, de néhol ennél is melegebb lehet. 

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hét második felében visszatér a csendes, frontmentes idő. Az éjszakák meglehetősen hűvösek lesznek, napközben azonban még kevéssel 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás