Még néhány napig marad a déli áramlás felettünk, a nappali hőmérsékletek 30 fok közelében alakulnak. Csütörtökön kissé labilissá válik a légkör, zápor, zivatar azonban csak néhol alakulhat ki.

A péntek lesz a hét legmelegebb napja, de a délutáni, esti óráktól egy közelgő hidegfront hatására  már felhősödés kezdődhet.

Szombatra megérkezik a front ami lelassul, hullámot vet felettünk. A nap nagy részében a felhőké lesz a főszerep és összességében többfelé várható eső, zápor, zivatar. A várható csapadék mennyisége, területi eloszlása most még bizonytalan. A nappali hőmérsékletek a felhős, záporos helyeken 25 fok alatt alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Csütörtök: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Néhol előfordulhat rövid zápor, zivatar. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. Késő estére 21-23 fok közé hűl a levegő. 

null

Péntek: többnyire gyengén felhős, napos idő várható, jelentősebb felhősödés majd a nap vége felé valószínű. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. A délutáni órákra 28-30 fok közé melegszik a levegő. 

null

Szombat: gyakran lesz erősen felhős az ég, emellett azonban  kevés napsütés is lehet. Többfelé várható eső, zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali órákra 18-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-25 fok között alakulnak. A gyengén felhős, naposabb tájakon azonban ennél melegebb lesz. 

null

Távolabbi kilátások: vasárnap még marad a változékony idő, majd a jövő hét elején szárazabb levegő érkezik fölénk, csökken a csapadékhajlam. A hétvégi kisebb lehűlés után újabb felmelegedés valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár