Péntekig ismét elkerülnek bennünket a frontok, eseménytelen, száraz időre számíthatunk. Az átmeneti hidegfront után délire fordul az arámlás amellyel újabb adag meleg levegő érkezik fölénk. A péntek lesz a hét legmelegebb napja, ekkor már nagy területen emelkedik 30 fok köré a hőmérséklet. Az éjszakák kezdetben még frissek lesznek, majd az időszak végén már azok is melegszenek. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Szerda: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. A délkeletire forduló szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő. 

null

Csütörtök: a napsütés mellett helyenként megnövekedhet a gomolyfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

null

Péntek: változóan fátyolfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugati szél többfelé megerősödik. A hajnali órákra 18-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén egy hidegfront hoz csapadékot és jelentős lehűlést. A jövő hét elején azonban ismét megnyugszik az idő és emelkedik a hőmérséklet. 

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár