Eleinte folytatódik az eseménytelen, többnyire napos, száraz idő. Marad a déli áramlás, a hőmérsékletek 5-6 fokkal az átlagos felett alakulnak. Kedden egy gyenge hidegfront éri el térségünket, ennek hatására kissé labilissá válik a légkör, helyenként előfordulhat átmeneti zápor, zivatar.

A hőmérsékletekben nem lesz lényeges változás. Szerdán ismét megnyugszik  a légkör, kevesebb lesz a felhő. Kellemes nyári idő várható 25 fok feletti délutáni hőmérsékletekkel. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Hétfő: napos, száraz idő várható délutáni gomolyfelhő képződéssel. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. Késő estére 22-24 fok közé hűl a levegő. 

null

Kedd: több lesz felettünk a felhő, emellett azonban napos időszakokra is számíthatunk. Néhol előfordulhat átmeneti zápor, zivatar. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali órákra 17-19 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

null

Szerda: napos, száraz idő várható átmeneti gomolyfelhő képződéssel. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a hétvégéig marad a meleg nyári idő, majd ezt követően egy hidegfront hoz bizonytalan mértékű lehűlést. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár