A csütörtökön érkezett hidegfront nyugalomba jut felettünk, a következő napokban már ismét anticiklonális hatások érvényesülnek időjárásunkban. Nem lesz zavartalan a napsütés, csapadék azonban már nem valószínű, legfeljebb az időszak elején alakulhat ki egy-egy rövid ideig tartó zápor.

A hőmérsékletek eleinte az átlagos körül alakulnak, a majd a hétvégén újabb felmelegedés várható, visszatér a nyárias idő. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 19-21 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: többnyire napos, száraz idő várható, helyenként azonban átmenetileg megnövekedhet a gomolyfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. 

Vasárnap: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. A délutáni órákra 27-29 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét első felében is marad az átlagosnál melegebb idő, jelentősebb front majd szeptember 22-23. között érkezhet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár