A következő napokban már egy anticiklon alakítja időjárásunkat. A magasnyomású légköri képződmény megakadályozza a frontok közelünkbe jutását, így nálunk eseménytelen, napos, száraz idő várható. A hőmérsékletek végig az átlagos felett alakulnak, sőt a hét közepétől tovább melegszik a levegő, ismét 30 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Hétfő: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Az északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 18-21 fok közé hűl a levegő. 

null

Kedd: napos, száraz idő várható. A változó irányú szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 13-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

null

Szerda: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a hét második felében is folytatódik az eseménytelen nyárias idő. A délutáni órákban 30 fok körüli maximum hőmérsékletek várhatók. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár