A következő napokban döntően anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, eseménytelen, többnyire száraz, napos idő várható. Vasárnap ugyan megközelít bennünket egy gyenge hidegfront, ennek hatására kissé labilissá válik a légkör, zápor, zivatar azonban csak néhol fordulhat elő. Az átlagosnál melegebb időre számíthatunk, átmeneti kisebb hőmérséklet csökkenés majd hétfőn várható. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Szombat: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. Késő estére 22-24 fok közé hűl a levegő. 

null

Vasárnap: a napsütésé mellett már megnövekedhet a gomolyfelhőzet és néhol átmeneti zápor, zivatar is kialakulhat. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

null

Hétfő: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Az északnyugati szél élénk lesz. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is marad a nyárias idő, a nappali hőmérsékletek általában 27-30 fok között alakulnak. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár