- Négyszer több pénzt fordítunk idén intézmény felújításra, mint tavaly. Ennek egyik oka, hogy Kaposvár erősebb, mint valaha, ezért több intézmény felújításának is neki tudunk állni. A másik oka, hogy amikor személyesen körbejártam az intézményeket, olyan jogos igények merültek fel, amelyeket még az idei programba be tudtunk építeni - mondta Szita Károly polgármester a Somssich utcai bölcsődében tartott pénteki sajtótájékoztatóján.

- Tavaly 32 millió forintot fordítottunk az intézményeink felújítására, idén pedig több mint 130 millió forintot. Oktatási, nevelési intézményeket, rendelőket újítunk fel, teszünk korszerűvé összesen 21 helyszínen - jelentette be Szita Károly. A munkákat ezekben is kaposvári vállalkozások végzik, s a tanévkezdés előtt jelentős részükkel végeznek - tette hozzá a polgármester.

A Somssich utcai bölcsődében 5,5 millió forintért korszerűsítik a fűtésrendszert
A Somssich utcai bölcsődében 5,5 millió forintért korszerűsítik a fűtésrendszert

Csóligné Szlicki Katalin, a SzocioNet Bölcsődei Központ szakmai vezetője elmondta, a felújításnak köszönhetően a konvektorok helyett egy központi kazánról megy majd a fűtés, ezzel biztonságosabbá válik az intézmény. Akárcsak a Nemzetőr sori, a Petőfi utcai és a Szigetvár utcai bölcsőde, ahol az udvarok, teraszok kapnak új burkolatot. Hozzátette: a szülők, a legkisebbek, s az itt dolgozók is köszönik és örülnek, hogy idén ekkora figyelem jut a bölcsődéknek.

A bölcsődéken kívül a legnagyobb beruházás a Búzavirág óvoda kupola- és tetőfelújítása, a Bárczi módszertani központ nyílászárócseréi és az orvosi rendelők korszerűsítése.

Címkék: intézmény, felújítás, kaposvár, gazdaság