Csütörtökön ült össze Siófok Város Képviselő-testülete. Egyebek közt megszavazták az újabb hajózási részvények vásárlását. A döntés értelmében csaknem 89 millió forint értékben 2916 darab részvényt vásárol Csopaktól Siófok. Az ehhez szükséges összeget a 2012-es költségvetésből biztosítják. Ezzel a lépéssel 40 százaléknyi tulajdonrészt hasít ki a Balaton-parti város a hajózási társaságból.

Mint arról korábban beszámoltunk: 2008-ban, mikor a Balatoni Hajózási Zrt.-t a település tulajdonba kapta az államtól, a siófoki önkormányzat húsz százalék tulajdonrésszel rendelkezett. Miután Balatonvilágos, Fonyód, Badacsonytomaj és Almádi piacra dobta a részvényeit, Siófok felvásárolta mindet, összesen 313 millió forint értékben. 2011-ben ez a folyamat folytatódott. Megvásárolták Tihany 254 millió forintos, majd Szántód 122 millió forintos részvénycsomagját. Valamint Balatonszemestől és Balatonudvaritól is vettek kisebb értékben részvényt.

Az ülésen szóba került a Petőfi sétány lezárásának ugye is, amely kapcsán Siófok polgármestere dr. Balázs Árpád kifejtette: a sajtóból értesült ő is a hírről, mi szerint fizetőssé tennék a sérány egy részét az ottani vállalkozók. Hozzátette: eddig nem érkezett ezügyben kérelem az önkormányzathoz, így még korai lenne az üggyel foglalkozni.

Címkék: bővül, felvásárlás, részvény, hajó, siófok, gazdaság