A találkozó előtti percekben a kaposvári csapatkapitányt, Gál Mátyást köszöntötte a klub ügyvezetője, Gémesi Csaba. A csupa szív védő ugyanis a legutóbbi hazai, Gárdony elleni mérkőzésen öltötte magára századszor a Rákóczi mezét. 

A találkozó esélye egyértelműen a vendég együttes volt, ráadásul csupán négy fiatal mezőnyjátékos és egy kapuscsere állt Horváth Rudolf vezetőedző rendelkezésére. A piros-feketében futballozó zalaiak hamar magukhoz is ragadták az irányítást. Fölényük azonban meddő volt, mert a házigazdák igen szervezetten védekeztek. Igaz, értékelhető ellentámadásra az első félidőben már nem nagyon futotta. 

A második játékrészben aztán egyre többször ért fel a kanizsai kapuig a Rákóczi. Ráadásul öt perccel a vége előtt utolsó emberként elkövetett szabálytalansága miatt, a csereként bejött Pintér Dánielt piros lappal leküldte Kovács Gábor játékvezető. Így a hosszabbítással együtt, 10 percet játszhatott emberelőnyben a somogyi alakulat. Sőt, nem sokkal a vége előtt Heil Máté közeli emelése kis híján a vendégek kapujába hullott, ám Kálovits Henrik bravúrral hárított. Az utolsó utáni pillanatokban is a vendégek hálóőre brillírozott, így mondhatni, hogy hajszál híján a Kaposvár szerezte meg a három pontot. A játék képét nézve: a gólnélküli döntetlen miatt mindkét együttes csalódott volt.

Horváth Rudolf tanítványai az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 6. fordulójában, most vasárnap a Paksi FC II. otthonában lépnek majd pályára.

Kaposvári Rákóczi FC–FC Nagykanizsa 0–0

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 280 néző. V.: Kovács G. P. (Ring K., Burján I.).

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Ekker, Heil, Gál M., Pusztai – Szederkényi, A. Mazzonetto, Horváth B. – Babinszky (N. Mazzonetto, a 67. percben), Hampuk (Kis-Fónai, a 72. percben), Bíró D. (Ötvös, a 89. percben) Vezetőedző: Horváth Rudolf.

FC Nagykanizsa: Kálovits – Kovalovszki, Szanyi (Varga D., a szünetben), Bence Sz., Szabó P. – Godzsajev-Telmán (Pintér D., a 76. percben), Kálmán Sz. (Szilágyi A., a 67. percben) – János N. (Szinay, a 67. percben), Szökrönyös D., Lőrincz – Sági (Kondor, a szünetben). Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Kiállítva: Pintér D. (a 85. percben).

Sárga lap: Pusztai (a 70. percben), A. Mazzonetto (a 76. percben), Bíró D. (a 87. percben), illetve Lőrincz (a 43. percben), Godzsejev-Tálmán (a 48. percben), Kálmán Sz. (az 55. percben), Kovalovszki (a 65. percben), Szilágyi A. (a 82. percben).

Címkék: NB III, Nagykanizsa, sport, Rákóczi, Kaposvár