Az NB I. B csoportjának bajnoki rajtja előtti utolsó próbatétel várt a Kometa Kaposvári KK csapatára csütörtökön a paksi rendezésű XII. Morgen Ferdinánd Emléktornán. A somogyiak a horvát élvonalba feljutó KK Vrijednosnice Osijek (Eszék) gárdája ellen kezdték a kétnapos tornát az ASE Sportcsarnokban. A mérkőzésre már kiegészült a csapat Antalics Dániellel, aki betegség miatt kihagyta a kaposvári emléktornát. Völgyi Marcell továbbra is a gyógyulásra fókuszál állkapocs sérülését követően.

Jól kezdte Branislav Dzunic együttese a meccset, egy 6–15 os rohanással előnyt szereztek a somogyiak. Több hiba is becsúszott védőoldalon a Kaposvárnak, így egyenlíteni tudott az Eszék, majd a második negyedre első perceire már nyolc ponttal is vezettek. A horvát csapat fizikális játéka korábban az NKA Universitas Pécset is meglepte, akkor a baranyaiak egy ponttal tudtak diadalmaskodni.

A nagyszünetre Paár Márk 8 pontos dobóteljesítményének is köszönhetően zárkózott a Kaposvár, 45–41-es állásnál mentek pihenni a felek. Paár 8 pontnál járt, míg Bogdán Benedek 7 pontig jutott.

A harmadik felvonásban közelebb léptek a somogyiak az Eszékhez, majd a játékrész végére a vezetést is átvették. 64–63-ra vezetett a Kaposvár az utolsó negyed kezdetén. A záró etapban kiegyenlített játékot hozott a találkozó, a végjátékot azonban egy újabb rohanással kezdték a horvátok, akik így 85–75-re elhúztak. Tudtunk még zárkózni a végéig ám végül 85–80 arányban az Eszék vívta ki a döntőbe jutást. A meccsen Paár és Uros Rosic jól dobott távolról, mindketten 3-3 sikeres kísérlettel zárták az elődöntőt.

null

Meglepetés a kaposvári szurkolók számára, hogy Völgyi hiányában Hendlein Roland besegített a csapatnak, és egy esztendő után kipróbálta magát ismét a parketten. A korábbi csapatkapitány négy lepattanóval és négy ponttal segítette a somogyiakat

KK Vrijednosnice Osijek–Kometa Kaposvári KK 85–80 (26–19, 19–22, 18–23, 22–16)

Osijek: Rebic 2, Tchoukuiegno 9/3, Sisko 14/6, Grantsaan 18, Budimir 11/6. Csere: Kujundzic 3, Vladovic 12/9, Bjelanovic 11/3, Primorac 5.

Kaposvár: Trammell 6/3, Rosic U. 12/9, Paár M. 13/9, Antalics D. 5, Kis R. 10/3. Csere: Szőke Bálint 8/6, Bogdán B. 7/3, Hendlein R. 4, Puska B. 2, Kocsis Z. 8, Markovic L., Fehérvári Cs. 5/3.

Címkék: kometa kaposvári kosárlabda klub, hendlein roland, eszék, kosárlabda, sport