Nehéz mérkőzés várt a magyar bajnok Fino Kaposvár együttesére a férfi röplabda Bajnokok Ligája első selejtezőkörében: a somogyiak még nem tudtak teljes csapattal edzeni, az ellenfél pedig az osztrák bajnok Hypo Tirol Innsbruck volt, amely viszont a felkészülés során nemrég a Bajnokok Ligája címvédőjét is legyőzte. Az első szett tükrözte is ezt a különbséget: az Innsbruck masszívan védekezett és pontosan támadott, a hazaiaknak pedig meggyűlt a bajuk a nyitásfogadásokkal, de támadásban azért láthatott néhány szép dolgot a lelkes kaposvári közönség. A játékrész elején már elhúzott vendégcsapat, amit nem is tudtak ledolgozni a kaposváriak, így 25:15-el az Innsbrucké lett az első játszma.

A második játékrész elején még közel tudott maradni a Fino az ellenfeléhez, Kalmár Ákos több szép pontot is szerzett, de a lengyel Kupka vezette osztrákok ezt a szettet is magabiztosan behúzták (16:25, 0:2)

A harmadik játszmára viszont összeállt a kaposváriak játéka: a feljavuló védekezésből több jó támadást is tudott vezetni a Fino, centerből többször volt eredményes Iván Bence és Boldizsár Péter, és Kalmárra ebben a játékrészben is számíthatott a hazai együttes. Szinte végig az osztrák csapat vezetett, de szívós munkával a kaposváriak rendre visszazárkóztak, ami miatt az innsbruckiak mesterének kétszer is ki kellett kérni az idejét. Végül az Innsbruck 23:23 után meccslabdához jutott, amit még hárítani tudtak a kaposváriak, ám a második lehetőségét kihasználta az osztrák bajnok és megnyerte a mérkőzést (24:26, 0:3).

Bajnokok Ligája selejtező 1. forduló, 1. mérkőzés

Fino Kaposvár – Hypo Tirol Innsbruck 0:3 (-15, -16, -24)

Kaposvár, Kaposvár Aréna, 1768 néző. V.: Porvaznik (szlovák), Kovar (cseh).

FINO: Magyar 3, Hubicska 8, Novoselov 1, Kalmár 12, Bögöly 5, Boldizsár 5. Csere: Feliciano (liberó), Iván B. 4, Djordjevic. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics

HYPO: Kronthaler 15, Grabmüller 4, Viiber 2, Nath 6, Frances 9, Kupka 18. Csere: Kitzinger (liberó), Ladner, Hobus. Vezetőedző: Lorenzo Tubertini

Címkék: hypo tirol innsbruck, bajnokok ligája, fino kaposvár, röplabda, sport