Győzelemmel kezdte a Magyar Kupa kvalifikációt a Kaposvári Vízilabda Klub Egerben - írja a kapospolo.hu. A háromnapos torna első meccsén a házigazdák ellen szálltak medencébe Surányi László tanítványai, akik hiába léptek meg az első negyedben 2-0-ra, az egriek a nagyszünetre fordítani tudtak.

A harmadik negyed elején hiába szerezte vissza a vezetést a KVK, újfent a hazaiak pillanatai következtek, és 7-5-re elléptek. A kaposváriak azonban ezután sem zuhantak össze, Hárai Balázs és Berta József találataival még a játékrész vége előtt ledolgozták a hátrányukat. Az adok-kapok a negyedik felvonásban is folytatódott. Ezúttal a somogyiak kétgólos vezetése illant el egy pillanat alatt, 11-10-nél pedig megint az Eger járt előrébb.

A csattanót viszont a vendégek szolgáltatták. Juhász-Szelei Norbert jókor használt ki egy emberelőnyt, majd Surányi László időkérése után Fülöp Bence szerezte meg a kaposváriak győztes találatát. Berta és Hárai 3-3 góllal zárt, Juhász-Szelei és Fülöp duplázni tudott, de Dőry és Bede is eredményes volt.

Folytatás szombaton 19 órától a Debrecen ellen.

BENU Magyar Kupa, A csoport, 1. mérkőzés

Kaposvári VK–DIGI Eger 12–11 (2–1, 1–3, 5–4, 4–3)

Eger, Bárány uszoda, 200 néző. Vezette: Fodor R., Tordai G.

Kaposvári VK: Kósik – Dőry (1), Bede (1), ifj. Berta (3), Hárai (3), Fülöp B. (2), Juhász-Szelei (2). Csere: Aranyi, Pellei F., Pellei K., Baj, Vindisch, Vörös. Vezetőedző: Surányi László.

DIGI Eger: Moravcsik – Rádli, Sári (2), Berényi (1), Szalai (3), Salamon (1), Gólya (4). Csere: Ádám E., Sudár, Dóczi, Molnár G., Moldisz, Biros V. Vezetőedző: Jászberényi Gábor.

Gól, emberelőnyből: 9/4, illetve 8/2.

Gól, ötméteresből: 1/1, illetve –.

Kipontozódott: Sári (30. p.).

Címkék: kaposvári vízilabda klub, magyar kupa, vízilabda, sport