Erőltetett menetet kezdett a kaposvári együttes a szerda esti zalai fellépéssel, hiszen tizennyolc nap alatt hat összecsapást is vívnak Hendleinék. Az alapszakasz során fölényes, 103–69-es somogyi győzelem született a zalai megyeszékhelyen, de ezúttal kiélezettebb mérkőzésre számítottak a felek - kezdi beszámolóját a Delfinek.hu.

A kaposváriak továbbra is a sérült Révész Ádám és Hock Gergő mellett a lábát fájlaló amerikai Jeff Allen nélkül álltak fel. Visszatérhetett ugyanakkor a legutóbbi, kecskemétiek elleni meccset kihagyó Morris Curry. A zalaiaknál Simon Kristóf, valamint Montae Glenn hiányzott. Sekou Wiggsre számíthatott Heinrich Róbert vezetőedző.

Az első kaposvári pontokat a kezdőként pályára lépő Bogdán Benedek szerezte, majd Rivers volt eredményes. Légiósai révén fordított a ZTE, öt perc után pedig alacsonyabb szerkezetre váltottak a somogyiak. Duren kiváló dobóformát mutatott, de legjobbkor talált be Curry és Miliszavljevics a kaposvári oldalon. A zalaiak által egy ponttal megnyert első negyedet követően két gyors Hendlein találat következett, Miliszavljevics ziccere után pedig már időt is kért Heinrich Róbert. Utána át is vették a vezetést a hazaiak és a félidő végéig négy pontos előnyhöz jutottak a több dobást rontó somogyiakkal szemben.

A folytatásban eleinte a hazaiak akarata érvényesült, de a somogyiak javuló védekezéssel 56–56-nál egyenlítettek. A negyedet ugyan megnyerték a vendégek, de a záró szakasz 69–68-as állásról indult. Felváltva estek a kosarak, egyik csapat sem tudta leszakítani riválisát. Hat perccel a vége előtt Lazics edzőnek kellett újabb időt kérnie, mert a szellősebbé váló védekezés miatt öt pontra nőtt csapata hátránya. A végjátékban ezt már nem sikerült ledolgozni, így a zalaiak örülhettek a győzelemnek.


Zalakerámia ZTE KK–Kaposvári KK 98–90 (24–23, 22–19, 23–26, 29–22)

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Praksch P., Győrfy R., Makrai M.

Zalakerámia ZTE KK: Duren (29/9), Donaldson (11/3), Polster (-), Szabó Zs. (20/6), Vuko (17/6). Csere: Wiggs (19/3), Bonifert (-), Völgyi (2), Antóni (-). Vezetőedző: Heinrich Róbert.

Kaposvári KK: M. Curry (18/3), Krnjajszki (13/3), Rivers (26/6), Bogdán (3), Hendlein (6), Csere: Miliszavljevics (24/12), Plézer (-), Baki (-). Vezetőedző: Nikola Lazics. Edző: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

Címkék: Zalaegerszeg, vereség, Kaposvári KK, kosárlabda, sport