A két januári országos verseny után az elmúlt hét végén újabb rangos utánpótlástornát rendezett a Kaposvári Röplabda Akadémia a Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában. A RÖAK volt a házigazdája a Dunszt Ferenc fiú U13 Országos Mini Bajnokság negyedik fordulójának, és két helyi együttes is pályára lépett a Raiffeisen Bank Kupáért kiírt viadalon. A hét csapatot felvonultató torna küzdelmei reggel kezdődtek meg, és a két pályán ezután egymást érték a mérkőzések. A csoportkör után a keresztjáték, majd a helyosztók következtek a sorban.

null

A RÖAK Sárga (edző Varga Péter) és a RÖAK Kék (edző Demeter András) alakulata egyaránt jó eséllyel pályázott arra, hogy a dobogón végezzen a saját rendezésű tornán, és nem is kellett csalódnunk. Varga Péter toponári fiatalokra épülő együttese ebben az évadban a hazai tornáig hibátlanul teljesített, ugyanis Pestszentlőrincen, Dágon és Székesfehérváron is a legjobbnak bizonyult, és 60 pontjával az összetett ranglista második helyén állt a 64 pontos dágiak mögött. Demeter András fiai egy második és két harmadik helyezést gyűjtöttek februárig, és 40 ponttal a 15 gárdát számláló mezőny ötödik helyéről várták a folytatást.

null

A két együttes a Táncsicsban is gond nélkül jutott el az elődöntőig, miután hiba nélkül vették az akadályokat csoportjukban. Az elődöntőben aztán a RÖAK Kék 2-0-ra verte a kecskemétiek A-csapatát, a RÖAK Sárga viszont nagy csatában, három szettben alulmaradt a Kecskeméti Sportiskola B ellen. A kaposvári házi döntő így elmaradt, de végül mindkét együttes tagja felállhattak a dobogóra, miután a „sárgák” 2-0-ra nyerték a bronzmeccset, a „kékek” pedig 2-1-re elvesztették a finálét. A tornagyőzelmet a kecskemétiek B-csapata könyvelhette el.

A szervezők jóvoltából kupák, érmek, oklevelek is gazdára találtak, és különdíjat kapott minden csapatból a nap legjobb játékosa. A kaposváriak közül Szalaki Dominik és Párkányi János Noel részesült elismerésben. A névadó Raiffeisen Bank jóvoltából további ajándékokat is hazavihettek a résztvevők.

null

Az OMB-fordulók legjobbjai az elmúlt évhez hasonlóan tovább lépnek majd az országos döntőbe, és az eddigi eredmények alapján könnyen előfordulhat, hogy mindkét RÖAK-együttes ott lesz majd a fináléban.

Címkék: országos mini bajnokság, sport, röplabda, kaposvár