Győzelemnek örülhetett Bonyhádon a Kaposvári Rákóczi FC a labdarúgó NB III. dél-nyugati csoportjának nyolcadik fordulójában. A somogyiak Horváth Balázs góljával szereztek vezetést a 10. percben, majd szinte azonnal jött is a válasz Babulják Márktól a túloldalon.

Az 1-1-es félidő után már csak a vendégek találtak be. Mazzonetto Nicoló vette vissza a vezetést a zöld-fehéreknek, majd Görög Gergő el is döntötte a pontok sorsát a 65. minutumban.

Székely Tibor együttese hatodik győzelmét aratta a bajnokságban, mostani sikerükkel pedig a tabella élére álltak a kaposváriak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően.

Bonyhád VLC–Kaposvári Rákóczi FC 1–3 (1–1)
Bonyhád, 180 néző. V.: Maml Z. (Topálszki Sz., Aczél P.).
Bonyhád VLC: Ipacs – Ikladi, Bozóki, Ladányi V., Kugler – Sásdi, Pintér M. – Babulják (Lerch, a 80. percben), Pál Márk (Pál Márton, a 67. percben), Ladányi P. (Rabi, a 80. percben) – Márkvárt P. Vezetőedző: Sárai György.
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Heil (A. Mazzonetto, az 56. percben), Nagy M., Hadaró – Görög, Horváth B., Szederkényi, Balogh Á., Pusztai – Mayer M. (N. Mazzonetto, a 32. percben), Pressing (Szabó M., a 88. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.
Gólszerzők: Babulják (a 11. percben), illetve Horváth B. (a 10. percben), N. Mazzonetto (az 51. percben – 11-esből), Görög (a 65. percben).
Sárga lap: Márkvárt P. (a 71. percben), Bozóki (a 83. percben), illetve A. Mazzonetto (a 60. percben), Hadaró (a 88. percben).

Székely Tibor: – Egy csodálatos gólt rúgtunk, majd egy nagyon bosszantót kaptunk, amivel megszegtük az ötperces szabályunkat, amiben az áll, hogy rúgott gól után öt percen belül nem kaphatunk. Innentől kezdve az egész első félidő nem tetszett, sem játékunkban, sem helyzetkihasználásunk, sem a védekezésünk, sem a labdabirtoklásunk. Az első félidőben túl sok veszélyt nem jelentettük az ellenfél kapujára. Nem mentség, tény, hogy szinte a teljes támadósorunk hiányzott a mérkőzésen, így az egy csodálatos dolog, hogy megoldottuk azt, amit a héten gyakoroltunk, a szélsőink sokkal többet vállaltak. Ez a jövőben egy új taktikai fegyverünk lehet. A második félidővel minden szempontból elégedett vagyok, sokszor kerültünk lendületből az ellenfél tizenhatosán belülre, s a góljainkat is ennek köszönhetően szereztük.

Sárai György: – Ha ezt a meccset nem látom és csak az eredményt tudom, akkor azt mondom, hogy ez egy elfogadható eredmény. Így azonban, hogy láttam rossz érzéseim vannak, mivel sokat hibáztunk, amit a Rákóczi megbosszult. Játéban felvettük a ritmust a Kaposvárral, azonban ők jobban használták ki a helyzeteket, mi pedig nem.

Címkék: labdaúrgás, bonyhád, nb3, kaposvári rákóczi, sport