Habár az akadémia külön támogatásban is részesül, fontos az első osztályú csapataink finanszírozása is, hiszen sokan a fiatalok közül miattuk kezdenek el sportolni, mozogni, egészségesen élni – hangsúlyozta Szita Károly polgármester a támogatói szerződés aláírásakor.

Ahogyan a korábban a többi sportág kapcsán, úgy ezúttal is felidézte Szita Károly a történelmet a jelen lévő fiatalok számára – a kaposvári röplabda megalakulásáról, annak jeles személyeiről, eredményeiről is megemlékezett. A polgármester kiemelte: fontos, hogy minél többen sportoljanak a városban, minél több gyermek kezdjen el mozogni, többek között ezért is támogatják kiemelten a röplabdát is, és tervben van már a Városi Sportcsarnok mellett egy új röplabdacsarnok kialakítása is.

A férfi és női csapat, valamint az akadémia is külön támogatásban részesül, az idei szezonra a város jelentősen megemelte a támogatást. A Fino Kaposvár férfi csapat 35 millió forintos összeget kap – ezen felül a bajnoki címért további 3, a Magyar Kupa megnyeréséért további 1 millió forintot –, a MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női csapat 8,5 millió – és 1 milliós eredményességi –, a Kaposvári Röplabda Akadémia pedig a tavalyi duplájában, 10 millió forint szponzori támogatásban részesül.

A fent említett összegeken felül a város átvállalja a csapatok infrastrukturális költségeit is, mint például a sportcsarnok használata, vagy annak fűtése, melyeket ingyen biztosítanak a röplabdásoknak.

Címkék: támogatás, röplabda, sport