Hétfőig anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, folytatódik a frontmentes, nyugodt idő. A felhőoszlató leszálló légmozgások hatására túlnyomóan napos, száraz idő várható. 

Jelentős lesz a napi hőingás. Éjszakánként a legtöbb helyen 10 fok alá hűl a levegő, a nappali maximum hőmérsékletek azonban elérhetik a 24-25 fokot.

Kedden egy gyenge front érint bennünket, ennek hatására labilissá válik a légkör, szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Jelentős lehűlés nem várható, legfeljebb néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Vasárnap: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. Késő estére 15-18 fok közé hűl a levegő. 

null

Hétfő: folytatódik a nagyrészt napos idő, helyenként azonban már megnövekedhet a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 9-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

null

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is várható. Szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. A délkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét szerdán még marad a kissé változékony idő, majd csütörtökön átmenetileg megnyugszik a légkör. Néhány fokkal ismét erősödik a nappali felmelegedés, de a hétvégére már bizonytalan mértékű lehűlés érkezhet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy vármegye, időjárás, kaposvár