Idén is több mint 100 kisgyerek csobbant vízbe a Sulipóló diákolimpiai megyei döntőjében a Városi Fürdőben. Az 50 m-es medencében két pályát alakítottak ki az általános iskolásoknak. A tét komoly volt, hiszen az országos döntőbe lehetett kijutni innen, de természetesen a verseny fő célja a sportág népszerűsítése volt, játékos keretek között.

A megye idöntőn hét iskola képviselte magát, köztük például a Gyakorló, ahol a Kaposvári Vízilabda Klub edzője évek óta tart vízilabda foglalkozást az odajáróknak.

Nem csak a megyeszékhelyről, hanem a Balatonról is több intézmény érkezett, hiszen a Kaposvári Vízilabda Klubnak és a Balatoni Úszósulinak köszönhetően Fonyódon és Balatonbogláron is évek óta folyik már vízilabda oktatás.

A 8 és 13 év közötti gyerekek három korcsoportban küzdöttek meg egymással a helyezésekért. Nagy csaták közepette végül mindhárom korosztályban a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola csapatai végeztek az élen, így ők utazhatnak majd a június 7.-én és 8.-án Cegléden rendezendő országos döntőre.

Címkék: sulipóló, kodály, vízilabda, kaposvár, sport