Mindhárom pontot elhozta a Kaposvári Rákóczi a Fehérvár második csapatának otthonából az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 29. fordulójában.

Tíz percnyi játékot követően Babinszky Bence került helyzetbe, s nem is hibázta el (0–1). A folytatásban a hazaiak becsülettel küzdöttek az egyenlítésért, több nagy helyzetet is kidolgoztak, azonban Mikler Dániel védéseinek, illetve Menyhárt Zsombor lövése után a felső kapufának is köszönhetően érintetlen maradt a kaposváriak hálója. Ráadásul a szünet előtt Babinszky Bence egy csodálatos szabadrúgás-góllal a vendégek előnyét is megduplázta.

A második játékrészben Szederkényi Ádám révén a somogyiak is eljutottunk egy kapufáig, illetve számos ígéretes lehetőségig, azonban ezek kihasználatlanok maradtak, akárcsak a fehérvári helyzetek, így maradt a kettő-nullás végeredmény. A Rákóczi az utolsó percekben ismét újoncot avatott a 18 éves Pressing Máté személyében.

Székely Tibor: – Nekem különös örömet okoz, hogy megnyertük ezt a mérkőzést, mert a szezon leggyengébb labdabirtoklását produkáltuk, mégis megszereztük a három pontot, ráadásul egyetlen egy pillanatig sem forgott veszélyben a sikerünk. A gólok bár remek egyéni teljesítménynek köszönhetők, de a csapat érte el ezt a szép győzelmet. Sokat íveltünk, nem azt a játékot játszottuk, amit szeretnék látni, azonban ezt könnyebb elfogadni egy győztes mérkőzés után. Hiányoztak az eltiltott és sérült játékosaink, de úgy gondolom, van olyan erős a keretünk, hogy elvárjam azt, hogy többet birtokoljuk a labdát. Ezúttal kevés volt a támogatójátékunk, ez szezononként egyszer-egyszer befér, azonban mindenképp javítanunk kell rajta.

Imrik László: – Nem tudom elmarasztalni a srácokat, tették a dolgukat, alázattal, tisztelettel és becsülettel, viszont a gól valamilyen oknál fogva hiányzik a játékunkból. Körülbelül a tizedik kapufánkat rúgtuk a tavaszi szezonba, ha egy-nulla után értékesítjük azt a helyzetet, biztos, hogy másképp alakult volna a mérkőzés, de tudjuk, nincs ha a futballban. Dolgozunk tovább, bízom a csapatban, hogy a következő, Szekszárd elleni mérkőzést megnyerjük majd.

Fehérvár FC II.–Kaposvári Rákóczi FC 0–2 (0–2)

Székesfehérvár, Sóstói edzőközpont, 400 néző. V.: Takács Á. (Bán K., Keszthelyi K.).

Fehérvár FC II.: Veszelinov – Rétfalvi (Kiss M., a 78. percben), Husvéth, Molnár Cs., Polényi – Kovács B., Pető (Kecskés, a 78. percben) – Menyhárt (Kiss Á., a 82. percben), Kovács P., Berki (Gosztonyi, a 78. percben)– Cserkuti-Németh (Csepregi, a szünetben). Vezetőedző: Imrik László.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Heil, Harsányi D., Kis-Fónai – Horváth B., Pintér M. (Gál M., a 30. percben), Szederkényi, Pusztai – Babinszky, Bíró D. (Pressing., a 92. percben), N. Mazzonetto (Mayer M., a 64. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.

Gólszerzők: Babinszky (a 10. és a 40. percben).

Sárga lap: Rétfalvi (a 26. percben), Kecskés (a 89. percben), Kovács B. (a 94. percben), illetve Mikler D. (az 50. percben), Horváth B. (az 51. percben), Mayer M. (a 78. percben).

Címkék: fehérvár, labdarúgás, kaposvári rákóczi, sport