A versenyzők a megszokott, hosszú távú, „hivatalos” versenyekkel szemben, egy tempóját tekintve pörgősebb, látvány szempontjából pedig szórakoztatóbb gyorsulási versenyen vehetnek részt. Ezentúl a verseny helyszíne is egyedinek mondható, ugyanis az II. Balatonföldvári Sárkányhajó Bajnokságot a Balatoni Hajózási Zrt Balatonföldvári Kikötőjében rendezik meg.

A Versenyre az első alkalomhoz hasonlóan baráti társaságok, munkahelyi közösségek valamint települések csapatainak nevezését várják.

Így zajlik a program:

A csapatok 100 méteres pályán, két hajóval versenyeznek egymás ellen. Az egyes futamok nyertesei egyenes ágon jutnak tovább, míg a vesztesek vigaszágon, akár a döntőig is küzdhetik magukat. Húsz fős sárkányhajókkal induk a verseny, de 16 fős (minimum 12) csapatok jelentkezhetnek. Fontos szempont, hogy minden csapatban minimum négy női versenyzőnek kell szerepelnie!

A versenyre jelentkező csapatokat három kategóriába nevezhetnek:

I. Abszolút kezdő (még sosem eveztek sárkányhajóban)
II. Haladó (már versenyeztek sárkányhajóban, de nem igazolt
III. Profi (igazolt versenyzőkből álló csapat)

Az abszolút kezdő és a haladó kategória csapatainak tagjai közé maximum négy profi versenyző nevezhető, különben a csapat profi kategóriába kerül. Egy versenyző több csapatban is indulhat!
A verseny első futama 2015. június 27-án 10 órakor indul. A döntő futamokat fél öttől rendezik!

További részletek és nevezés a sarkanyhajo-balatonfoldvar.webnode.hu oldalon!

Hogy miként néz ki a sárkányhajózás, arról tavaly forgattunk egy vidám kis összeállítást a Siófok KC-Galerius Fürdő vés az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem lányaival:

 

Címkék: sárkány, hajó, siófok, sport