Az új tanácsnok, Pintér Rómeó vezetésével tartotta meg első ülését kaposvár ifjúsági és sportbizottsága a Városházán.

- A sportügyek mellé az ifjúsági ügyeket is megkaptuk. Ez korszakalkotó a bizottságok működésében. A két terület összefügg egymással, rész-egész viszonyban áll egymással. A sport tekintetében szeretném folytatni elődöm, Dér Tamás munkáját, az ifjúság tekintetében pedig az ifjúsági referenssel szeretnénk kicsit újjáéleszteni a város ifjúsági életét - árulta el a tanácsnok.

A bizottsági ülésen elhangzott: az elmúlt években sokat segített a kaposvári látvány-csapatsport egyesületek működésében és fejlődésében a TAO-támogatás. Ebben a rendszerben a 2011-es döntés alapján a labdarúgás, a kosárlabda, a kézilabda, a vízilabda és a jégkorong kapott helyet.

- Kaposváron az elmúlt időszakban óriási mennyiségű pénz, több mint 350 millió forint került a TAO-támogatási rendszeren keresztül kilenc kaposvári sportszervezethez, és ez alapvetően meghatározza a látványcsapatok között a finanszírozás rendszerét - mondta a városi sportreferens.

A mai ülésen egyebek mellett a társasági adó igénybevételével kapcsolatos kaposvári sportpályázatokról is szó esett.
A mai ülésen egyebek mellett a társasági adó igénybevételével kapcsolatos kaposvári sportpályázatokról is szó esett.

Az elmúlt év sikeres pályázatai ellenére is érzékelhető volt, hogy nem sikerült a lehívható pénzeket maradéktalanul megszerezni a cégektől. A helyi klubok az idén újra beadták pályázataikat.

- Elbírálásra kerültek 90 %-ban a 14-15-évi pályázatok is. Ez lehetőséget kínál arra, hogy az egyesületek közül tízen összesen 606 millió forint maximális összegű TAO-pénzt hívjanak le, ha meg tudják szerezni a forrásokat - tette hozzá Szerb György.

Ebben a 606 millió forintban szerepel 163 millió forint értékben az a fürdőberuházás is, melynek köszönhetően, a tervek szerint nem csak az 50 méteres medencét, hanem a lelátót is befednék majd sátortetővel.

Címkék: bizottság, kaposvár, sport