Az idei Sport Keret felosztásáról tárgyalt mai ülésén Kaposvár sportbizottsága. A megyeszékhely továbbra is a klubok mellett marad, és fő támogatóként abban bízik, hogy az egyéni és csapatsportágak képviselői a jövőben is tovább öregbítik majd a város hírnevét.

A kaposvári sportegyesületek nem csak a pályákon bizonyítanak, hanem már hagyományosan a közösségi programokból is kiveszik a részüket. A sportbizottság pedig áprilisi ülésén döntött arról, hogy erre az évre melyik klub mekkora támogatást kap.

- A sportbizottság 10 millió forintról dönt, programokra és eredményességi támogatásra adunk. Vannak egyesületek, akik egy nagyságrenddel több pénzt kapnak, és jó hír, hogy egy hónappal korábban érkezik a pénz, májusra várható az utalása. A város megbecsüli a sportolókat, sportegyesületeket. Nagyon sok esetben a város a fő támogató, illetve az egyetlen - mondta a a kaposvári sportbizottság elnöke, Dér Tamás tanácsnok.

null

A kaposvári sportklubok már évek óta pályázati úton juthatnak pénzhez, és ez a rendszer a tapasztalatok alapján jól bevált.

- Nagyon nagy az érdeklődés a pályázat iránt, 61 pályázat érkezett be. Összesen több mint 34 millió forint igény van erre a 10 millió forintos lehetőségre - árulta el a kaposvári sportreferens, Szerb György.

A pénz 70 százaléka jut eredményességi és utánpótlás-támogatásra, valamint a kiemelt rendezvényekre. A versenysport mellett a szabadidősport és fogyatékosok sportjának képviselői is kapnak támogatást ebben az évben, összesen 1 millió forint értékben.

Címkék: bizottság, millió, sport