rákóczi - vidi.hu


- fotó: vidi.hu - 

Veszélyes fehérvári helyzetekkel indult a mérkőzés és az első gólra sem kellett sokat várni. A 24. percben, Nildo beadásából Zé Luís szerezte meg fejjel a vezetést a Vidinek, a labda a keresztlécről pattant a gólvonal mögé. Az első veszélyes kaposvári helyzetre a félidő végéig kellett várni, akkor Luka Dominic fejelt kevéssel a kapu mellé.

Úgy kezdte a második félidőt is a Vidi, ahogy az elsőt: helyzetek után góllal. Az 59. percben Arturo Álvarez még kapufát lőtt, a 70. minutumban azonban megduplázta előnyét a fehérvári alakulat. Nildo és Lupeta összjátékát követően előbbi került ziccerbe, Antal Botond előbb még bravúrral védett, de a kipattanót a támadó már a kapuba fejelte. Nem sokkal a lefújás előtt jött a harmadik hazai gól is, akkor Lupeta lőtte ki a jobb felsőt, 3-0.

Nem sikerült tehát megnehezítenie a Videoton dolgát a Rákóczinak, azonban míg a Videoton az első csapatával lépett pályára, addig a kaposváriaknál több fiatal is szerepet kapott.



Ligakupa, nyolcaddöntő első mérkőzés:


VIDEOTON–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 3–0 (1–0)

Székesfehérvár, 1300 néző. Vezette: Pintér Cs. (Erős G., Szalai D.)

VIDEOTON: Calatayud – Brachi, Vinícius, Caneira, Mamadu – Vítor Gomes, Oliveira (Lupeta, 62.) – Álvarez (Sándor Gy., 79.), Haraszti (Kleinheisler, 79.), Nildo – Zé Luís.

Vezetőedző: José Gomes

KAPOSVÁR: Antal B. – Földes, Addo, I. Diallo (Albert Á., 60.), Hadaró – Kovács O., Thian – Bőle (Böjte P., 71.), Dominic (Horváth G., 81.), Murai – Ella.

Vezetőedző: Selymes Tibor

Gólszerző: Zé Luís (1–0) a 24., Nildo (2–0) a 69., Lupeta (3–0) a 88. percben

Címkék: ligakupa, rákóczi, 2014, kaposvári, sport