Három régi ismerőssel is meg kellett küzdenie a Fino Kaposvárnak a Sümeg elleni negyeddöntő első mérkőzésén. A vendégek csapatában két korábbi kaposvári játékos is ott volt a pályán Mészáros Dömötör és Lesznyik Károly személyében, míg a sümegiek kispadján a korábban játékosként és edzőként is bajnok Mészáros Péter foglalhatott helyet.

Jól kezdte a mérkőzést a Sümeg együttese. Többször is sikerült elhúzniuk két-három ponttal, főként az ex-kaposvári páros nehezítette meg Geigerék dolgát. Demeter mester időkérésekkel próbálta meg felrázni együttesét, ami a szett végére sikerült is és hatalmas küzdelem után, Németh Ferenc vezérletével behúzta a játékrészt. (28:26, 1-0)

A második szett elején tovább folytatta remek játékát a Lesznyik-Dömötör páros a vendégeknél. Kétszer is sikerült elhúzniuk, azonban Bozóki és Geiger remek meglátásai után előbb egyenlítettünk, majd a végén simán hoztuk a második szettet. (25:19, 2-0)

Tovább folytatta a szettek eleji jó kezdését a Sümeg a harmadik játékrészben is, a folytatásban azonban nem volt ellenszerük a vendégeknek a remek napot kifogó Geiger-Németh-Bozóki hármas ellen. A végére, a közönség vastapsa közepette, simán hozta a szettet a Fino. (25:17, 3-0)

Nehezen indult tehát a mérkőzés, a második szettől azonban irányítás alatt tartotta a mérkőzést a Fino és sima győzelem lett a vége. Folytatás vasárnap, ezúttal idegenben.

FINO Kaposvár-Sümegi RE 3-0 (26, 19, 17)

Fino Kaposvár: Bokor 1, Dávid 3, Dömötör, Geiger 13, Juhász 7, Magyar 6 Csere: Németh 12, Bozóki 13, Vajda 2, Vezetőedző: Demeter György

Sümeg: Kiss 3, Soós 2, Lesznyik 16, Dolgos 1, Kaposi 5, Mészáros 16 Csere: Nagy, Madar Vezetőedző: Mészáros Péter

Címkék: sümeg, fino, mérkőzés, röplabda, sport