jkse-kkk


Szavics honosítása nyomán immár valamennyi légiós játékosára számíthatott Földi Sándor vezetőedző, míg a kaposváriaknál a két sérült, Dávid Gergely és Kiss Kornél sem állhatott Fekete Ádám rendelkezésére. A két alakulat tavaly őszi alapszaksz-meccsén 81–72-es kaposvári siker született a somogyi megyeszékhelyen - írta a delfinek.hu.

Dukics és Dramicsanyin dupláival a hazaiak rajtoltak jobban, de Chism is hamar feliratkozott a pontszerzők közé egy sikeres zsákolással. Hinnant és Hendlein lendített a vendégeken, ám a volt kaposvári Raivio is jelezte, hogy a tavalyinál sokkal jobb teljesítményt szeretne nyújtani. Chism öt egységnyit tett hozzá a somogyi pontokhoz, ezzel ismét ellenfele nyakon volt a Kaposvári KK. Ami nem ment Puljkonak és Fodornak, az megtette a túloldalon Raivio, valamint Dramicsanin, így a jászberényiek vonulhattak 29–16-os előnnyel pihenőre az első egyed után.

A folytatás sem ígért sok jót. A tartalékos kaposváriakkal szemben folyamatosan növelte előnyét a rendkívül elszántan kosárlabdázó Jászberény. Raiviót nem tudták tartani a vendégek, egymás után érte el pontjait az amerikai hátvéd, ráadásul a lepattanók terén is aktív volt. Fodor Márton két triplájával sikerült ismét tíz pont körüli különbséget kiharcolni, a játékrész pedig Hinnant büntetőivel zárult.

Javított védekezésén és remekül rajtolt a harmadik negyedben a Kaposvári KK, amely a 25. percre 48–44-ig zárkózott fel. Az egyenlítés nem sokkal később Hendleinnek sikerült, ráadásul a fiatal Benke Szilárd büntetőivel 50–51-nél először vezetett a meccsen a somogyi egylet. A korábbiak tükrében nagy tett volt, hogy a 21–10-re nyert szakasszal nyílttá tették a vendégek a záró negyedet.

Raivio és Markovics gondoskodott arról, hogy ismét a berényiek járjanak előrébb, de a 33. percben (!) végre Puljko is megszerezte első pontjait. Dramicsanin tripláját követően 67–61-nél kért időt Fekete Ádám, de a folytatásban már nem sikerült utolérni a jászberényieket.

Ebben döntő momentum volt, hogy Chism ellen két technikait is ítéltek a játékvezetők, a végén Dukiccsal közösen. Ezzel együtt már biztosan szerezte meg a győzelmet a Jászberény, amely ráadásul az egymás elleni összevetésben is jobban fog majd állni az alapszakasz végén.

FORTRESS-Jászberény - Kaposvári KK 83-67 (29-16, 16-18, 10-21, 28-12)

Vezette: Földházi T., Ádám J., Szabó G. (Farkas)

FORTRESS-Jászberény: Szavics 12, RAIVIO 27/9, Soós 3/3, Dukics 9/3, DRAMICSANIN 13/3 Csere: MARKOVICS 10, Horti 4, Lázár -, Szögi 2, Mladenovics 3/3

Kaposvári KK: HINNANT 14/6, Fodor M. 16/6, Puljko 2, HENDLEIN 13, CHISM 17/6 Csere: Benke 4, Jancsikin -, Horváth -, Kovács 1

Kipontozódott: Chism (39.)

Közvetítésünkért kattintsanak a képre:

jkse-kkk

Címkék: basketball, kaposvári, klub, nb1, kosárlabda, sport