A TRX-tréningeknek köszönhetően folyamatosan javul a játékosok fizikai állapota, ami a pályán elért eredményeken is meglátszik. Az U17-es együttes eddig öt meccsből ötöt nyert az NB I-ben. Napjainkban már nem csak a futás, valamint a klasszikus konditermi és a labdás edzések szerepelnek egy-egy futballcsapat felkészülési programjában.

A kor követelményeinek megfelelően a Bene Ferenc Akadémián is bevezették a TRX-tréningeket. Az egyesület erőnléti edzője, a triatlonversenyekről is jól ismert Forró Zsófia nem kíméli a fiataokat: kemény, de hasznos edzéseket vezényel nekik a Cseri úton.

- Főleg a törzsnek a vázízomtartó izmait erősítjük - mondta Forró Zsófia -, amiket nem tudunk konkérétan a konditeremben fejleszteni, de fontosak ahogy az elindulásnál, megállásnál, fordulásnál ezek az izmok működőképesek lehgyenek.
Az elején nehéz volt megszerettetni velük, mert a gyakorlatok nehezek. nehéz volt megtanulnmi, hioygan tartják magukat, hamar elfáéradtak, nagyon kell koncentrálni. Igen nagy figyelmet igényelnek, hamar elfáradtak. Már több mint egy éve dolgozom velük, fejlődtek is, és hiányzik nekik, ha nincs edzés.

A kaposváriak U17-es együttese rendszeresen részt vesz ezen a tréningen. A fiúk most már minden gyakorlatot szó nélkül megcsinálnak.

- Heti kétszer van TRX-ünk, 50 percünk - nyilatkozta Richter Sándor -, utána labdás edzés. Nem mondom, hoigy könnyű, de kell, mert fizikailag el vagyunk maradva a pestiekhez képest. Sokat kell még erősödnünk, de ez rengeteget segít.
Titkon sokan számítiottunk arra, hogy jól fogjuk kezdeni a bajnoskágot. Voltak könnyebb meccsek, voltak,a miket mi tetünk nehézzé. A Felcsút ellen kiemelkedő teljesítmény kellett, a Paks ellen pedig 5-1-ere nyertünk. Megérdemelten van ötből öt győzelmünk.

Az akadémia szakemberei szerint a jó eredmények elérésében a TRX-tréningek is szerepet játszanak.

Címkék: foci, futball, labdarúgás, sport, kaposvár